BID 06/15
Third Party Administrator of the Academic Studies Scholarship Program of the Organization of American States
QUESTIONS & ANSWERS NO. 2— ANSWERS IN BLUE
Question 1: Could we ask for a reference from our colleagues at the OAS itself? Could we include references from current and past OAS grantees administered?

Answer: You may include references from grantees. CVs are not required but having the CVs of the persons that would be assigned to work with the OAS scholarship program would be helpful. 

Question 2: Are you considering placement services as part of the scholarship administration?

Answer: No. The OAS will manage the placement of the students. 

Question 3: Besides the three components— Technical, Price and Legal docs—what is the format in which the proposal needs to be presented? Is there a limit in number of pages, type of font etc?

Answer: There is no specific format required by the OAS. However, we kindly request that the proposal shall not exceed 35 pages. 

Question 4: For budget purposes, based on the current administration and number of OAS grantees, can we assume that the proposal should be presented for an average of 127 grantees per year?

Answer: That is the correct average per year. 

Question 5: On Attachment 1 Clause 1.1 Administration of OAS Academic Scholarship— what does the electronic information mean? What type of information does it refer to? What is the definition of special cases?  

Answer: This is just a reference to the TPA’s computer database for keeping and updating their student records and financial information. 

Question 6: Should the work plan focus on the first year only or should we provide timeline for services for the entire duration of the assignment, that is, 6 years?

Answer: The work plan should focus on 6 years. Please keep in mind that the original contract will be for one year and may be renewed and extended thereafter for successive twelve months period up to six years; based on the results of yearly vendor performance assessment.

Question 7: If for any reason, the hard copy of the proposal doesn't reach before the deadline but the email submission does, shall we be disqualified?

Answer: Your Company needs to submit both proposals in hardcopy and electronic format by the deadline.

